Jak zrobić bitą śmietanę i krem maślany

Czy uwielbiasz ciasta i babeczki? Czy kochasz piec własne ciasta i babeczki? Cóż, jeśli tak, to być może w pewnym momencie stanąłeś przed problemem. Możesz nie wiedzieć, jak zamrozić swoje ciasta i babeczki.

Jeśli jesteś początkującym piekarzem, to proponuję Ci spróbować lukru śmietankowego. Jest to jeden z najlepszych i łatwych do użycia lukrów i będziesz w stanie zrobić niesamowite babeczki.

Jeśli szukasz najlepszej bitej śmietany i masła do ciast i babeczek, to proponuję użyć ciężkiej bitej śmietany i niesolonego masła. Możesz użyć każdej innej śmietany lub masła do bitej śmietany, ale otrzymasz najlepszy wynik, jeśli użyjesz ciężkiej bitej śmietany i niesolonego masła.

Bita śmietana

Przygotowanie bitej śmietany jest bardzo proste, ale musisz wykonać pewne kroki. Po pierwsze, musisz rozdzielić ciężką bitą śmietanę na dwie miski. Po rozdzieleniu, trzeba będzie dodać 1/2 łyżeczki soli do jednej miski i 2 łyżeczki cukru do drugiej miski.

Następnie należy ubić śmietanę, aby stała się puszysta. Ubijamy śmietanę przez około 5 do 7 minut, aż bita śmietana będzie gładka. Po tym czasie do bitej śmietany należy dodać jedną łyżeczkę ekstraktu waniliowego.

Buttercream

Teraz przejdźmy do kremu maślanego. Jest to najtrudniejsza część do wykonania, ponieważ wymaga dużo mieszania i ubijania. Aby uzyskać krem maślany, będziesz musiał wymieszać jedną laskę niesolonego masła z jedną filiżanką niesolonego masła. Po wymieszaniu trzeba będzie dodać jedną łyżkę ekstraktu waniliowego.

Po wymieszaniu masła i ekstraktu waniliowego, trzeba będzie dodać jedną filiżankę cukru pudru i jedną łyżeczkę soli. Następnie, trzeba będzie pokonać mieszaninę przez 5 do 7 minut.

Wnioski:

Możesz użyć dowolnego rodzaju śmietany lub masła do bitej śmietany, ale sugerowałbym użycie ciężkiej bitej śmietany i niesolonego masła. Jeśli chcesz zrobić bitą śmietanę do ciasta, wtedy będziesz musiał dodać do niej jedną łyżeczkę ekstraktu waniliowego.