Śledź na obiad przepis

Dziś podzielimy się łatwym i prostym przepisem na śledzia na obiad. Śledź jest popularną rybą i jest często używany jako zamiennik sardynek. Śledź jest tłustą rybą i jest bogaty w kwasy tłuszczowe omega 3. Jest to zdrowa żywność i jest uważana za superfood, ponieważ ma niską zawartość tłuszczu i wysoką zawartość białka.

Składniki:

500 g śledzi

1 cebula

1 czosnek

1 cytryna

2 filiżanki oleju roślinnego

½ łyżeczki soli

Sposób przygotowania:

Pokrój śledzie na małe kawałki, włóż je do miski, dodaj szczyptę soli, przykryj wodą i pozwól im się moczyć przez 20-30 minut. Odsącz wodę i przełóż do blendera. Zblendować śledzie, aż staną się pastą. Posiekaj cebulę i czosnek i wymieszaj je z pastą śledziową. Dodaj wyciśniętą cytrynę, sól i filiżankę oleju roślinnego. Ponownie zblendować. Przełóż mieszankę do garnka i trzymaj na ogniu. Gotuj mieszankę przez 15 minut.

Smacznego!

Wnioski:

Mam nadzieję, że podobał Ci się przepis na śledzia na obiad, jeśli masz jakieś zapytanie to zapytaj nas w sekcji komentarzy.