Ciasto serowe z 2 kg sera kubełkowego

Jestem pewna, że mogliście słyszeć o serze kubełkowym, ale nie wiecie jak go przyrządzić. Dziś podzielę się z Wami przepisem na przyrządzenie tego pysznego sernika.

Czym jest ser kubełkowy?

Ser kubełkowy to w zasadzie mieszanina skrzepu i serwatki. Ser można przygotować biorąc pojemnik o pojemności od 1,5 do 2 litrów i dodając do niego 1 litr mleka. Dodaj trochę soli i dobrze wymieszaj mieszaninę, aby wymieszać składniki. Mieszankę pozostawiamy na 20 minut, a po jej zastygnięciu możemy dodać do niej twaróg.

Przyrządzanie ciasta serowego

Ciasto serowe można wykorzystać w różnych przepisach, takich jak sałatki, kanapki, pizze, lasagna, a nawet w ciastach. Najlepsze w tym przepisie jest to, że jest bardzo łatwy do wykonania i każdy go pokocha.

Składniki:

2 kg mleka

1 litr śmietany

1,5 kg twarogu

Cukier

Sól

Cynamon

Gałka muszkatołowa

Przepis:

1. W garnku podgrzej mleko do letniej temperatury.

2. Do mleka dodaj śmietankę i cukier i doprowadź do wrzenia.

3. Gdy śmietanka zacznie wrzeć, dodaj cynamon, gałkę muszkatołową i sól.

4. Dodaj twaróg do gotującego się mleka i pozwól mu się gotować przez 10 do 15 minut.

5. Pozwól serowemu ciastu ostygnąć i podawaj.

Wnioski:

Ten przepis jest prosty i łatwy do wykonania i nawet dla tych, którzy nie mają pojęcia o serze kubełkowym. Tak więc, ten przepis jest dla ciebie. Jeśli chcesz wiedzieć więcej o serniku to możesz przeczytać mój artykuł na ten temat.