Wielu z nas wie, że użycie semoliny w kuchni indyjskiej jest bardzo znane i jest ona używana w chlebach, naleśnikach, paratha, bhakri itp. Ale powód, dla którego nie możemy mieć semoliny bez mleka. Jest jedno rozwiązanie tego problemu.
Możesz użyć mąki z ciecierzycy zamiast semoliny, aby zrobić mąkę bez mleka. Tak, możesz mieć smak semoliny, ale będzie to bardzo smaczne, jeśli będziesz mieć semolinę bez mleka.
Jeśli nie chcesz zrobić danie z semoliny bez mleka to oto kilka wskazówek jak zrobić semolinę bez mleka:
Przygotuj ciasto z semoliny, a następnie dodaj filiżankę mąki z ciecierzycy.
Teraz dodać wodę do ciasta i dobrze wymieszać.
Ogrzać patelnię i umieścić mieszaninę w nim.
Gotuj przez 15 do 20 minut.
Umieścić mieszaninę w misce i służyć jako to jest.
Wnioski:
Jestem pewna, że polubisz smak semoliny bez mleka. W przypadku, gdy nie chcesz go zrobić, spróbuj tej metody. Jeśli lubisz ten smak to możesz zrobić więcej potraw z kaszy manny bez mleka.