Łatwe wskazówki jak zrobić semolinę bez mleka

Wielu z nas wie, że użycie semoliny w kuchni indyjskiej jest bardzo znane i jest ona używana w chlebach, naleśnikach, paratha, bhakri itp. Ale powód, dla którego nie możemy mieć semoliny bez mleka. Jest jedno rozwiązanie tego problemu.

Możesz użyć mąki z ciecierzycy zamiast semoliny, aby zrobić mąkę bez mleka. Tak, możesz mieć smak semoliny, ale będzie to bardzo smaczne, jeśli będziesz mieć semolinę bez mleka.

Jeśli nie chcesz zrobić danie z semoliny bez mleka to oto kilka wskazówek jak zrobić semolinę bez mleka:

Przygotuj ciasto z semoliny, a następnie dodaj filiżankę mąki z ciecierzycy.

Teraz dodać wodę do ciasta i dobrze wymieszać.

Ogrzać patelnię i umieścić mieszaninę w nim.

Gotuj przez 15 do 20 minut.

Umieścić mieszaninę w misce i służyć jako to jest.

Wnioski:

Jestem pewna, że polubisz smak semoliny bez mleka. W przypadku, gdy nie chcesz go zrobić, spróbuj tej metody. Jeśli lubisz ten smak to możesz zrobić więcej potraw z kaszy manny bez mleka.