Zielona fasola jest nie tylko smaczna, ale także bardzo pożywna. Jest używany nie tylko do robienia sałatki, może być również używany jako danie boczne. Zielona fasola może być gotowana na różne sposoby, ale jestem pewien, że spróbujesz tej łatwej metody.
Składniki:
– 2 filiżanki zielonej fasolki
– ½ szklanki masła
– 1 łyżka oleju roślinnego
– ¼ szklanki oliwy z oliwek
– 1 filiżanka wody
– 1 łyżka soli
– 1 łyżeczka czarnego pieprzu w proszku
– 1 filiżanka octu
– 1 łyżka mielonej kurkumy
Sposób przygotowania:
1. Weź szeroką patelnię i wlej olej roślinny.
2. Dodaj na patelnię sól i czarny pieprz w proszku.
3. Podgrzewaj, aż olej się rozgrzeje, a następnie dodaj zieloną fasolkę.
4. Gotuj ją przez 3 do 4 minut, a następnie wyjmij i rozłóż na talerzu.
5. Dodaj masło i wodę na patelnię i podgrzej ją.
6. Teraz dodaj do niej ocet i kurkumę i dobrze wymieszaj.
7. Zalej mieszanką ugotowaną zieloną fasolkę i dobrze wymieszaj.
8. Pozwól mu ostygnąć, a następnie podawaj.
Wnioski:
Jest to bardzo łatwy sposób na ugotowanie zielonej fasoli, ale jest nie tylko pyszny, ale także łatwy do wykonania. Tak więc, jeśli chcesz, aby Twoje gotowanie łatwe, a następnie spróbuj ten łatwy i pyszny przepis.